Mjøsbyen Magasin i Aftenposten

Mjøsparken – en oase langs E6 

Aktivitetene og opplevelsene er gratis for alle, enten du vil skate, leke, spille petanque eller nyte sommerdagen på Mjøsas fineste badestrand. 

Mjøstårnet, også kjent som verdens høyeste trehus, er et landemerke der det ruver ved E6 i Brumunddal. Mjøsparken ligger rett ved. Den er ikke lett å se fra motorveien, men er et gigantisk parkområde som legger til rette for rekreasjon og opplevelser i fantastiske omgivelser.
   
– Mjøsparken har blitt en stor attraksjon. En magnet for tilreisende og en åpenbar bokvalitet for de som bor her eller vurderer å flytte hit. Her er alle velkommen, og det er fantastisk å se hvordan det myldrer i parken om sommeren, sier Jørn Strand, kommunedirektør i Ringsaker.

Mye å by på – både i og utenfor parken
Området er enormt. Da Mjøsparken ble anlagt dekket den mer enn 82.000 kvadratmeter. Senere har den blitt utvidet med både amfi og hundepark, og allerede til sommeren kommer det mer. Det flotte anlegget har blant annet et stort skateanlegg, lekepark med mini-zipline og en fantastisk sandstrand. I tillegg inneholder den volleyballbaner, en nydelig sansehage og en rekke ulike aktivitetsområder for store og små.
     – Mjøsparken har virkelig blitt en oase for aktive dager utendørs, og vi ser at folk koser seg her, forteller Trine Nordsveen, leder av parkavdelingen i Ringsaker kommune, og legger til at mange gjerne kombinerer en dag i parken med flere opplevelser i nærområdet.
     – En kort rusletur langs elvepromenaden tar deg fra Mjøsparken til Brumunddal sentrum. Her finner du restauranter, kafeer og nisjebutikker. I Brumunddal blir du møtt med et hav av blomster om sommeren, noe vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger på, forteller hun.
     Parklederen mener at området har noe for alle, og avslutter med et godt tips til de som reiser langs E6 med sine firbeinte venner i bil. 
    – Ved Mjøsparken ligger det en hundepark med flere mindre inngjerdede områder hvor man kan slippe hunden løs, enten alene eller sammen med andre. Et stopp her bidrar til å gjøre reisen til en fin tur.

Mjøsparken Live
Mjøsparken har et stort utendørs amfi som er bygget som en del av støyskjermingen mot E6. Amfiet har 2.100 sitteplasser, og med den store festivalsletta foran er det muligheter for å samle opp mot 20.000 mennesker her. 

Amfiet sto klart våren 2023 og ble innviet med åpningskonsert med Hellbillies. Dette var en suksess, og det ble raskt et krav om at det måtte komme en ny konsert i 2024. Den 8. juni 2024 blir det festivalkveld med CC Cowboys, DDE, Emelie Hollow, Gaute Ormåsen, Cecilia Vennersten, Lill Regine Skaug og Randi Oline. 
     – Åpningskonserten med Hellbillies i 2023 trakk 5.300 publikummere, og nå gleder vi oss veldig til en ny runde. Mjøsparken er fantastisk, og dette blir ikke bare en konsert, men en festivalkveld. Aslak Haugen sa det i fjor; Mjøsparken er en av de fineste konsertarenaene i Norge. Jeg gleder meg stort. Vi har med noen av Norges beste og mest populære liveband gjennom årene. Det er bare å glede seg, sier kommunedirektør Strand.
    Under festivalkvelden 8. juni åpner arrangementet allerede kl. 16.00, og det spilles musikk fram til kl. 00.30. Billettene ligger ute på Ticketmaster. De første 2.000 billettene ble revet unna på noen få dager, så det anbefales å sikre seg billetter i god tid for å få med seg årets Mjøsparken Live.
    –  Vi har sett noen fantastiske bilder fra Mjøsparken etter Hellbillies-konserten, og jeg har hatt gleden av å bo på Wood Hotel noen ganger. Fy fillern for en flott arena Mjøsparken er! DDE gleder seg veldig til å spille i Brumunddal 8. juni, sier Bjarne Brøndbo.

Mjøsparken i Brumunddal tilbyr et vell av opplevelser.

LES MER

Redaksjonelle artikler fra magasinet

Fremtidsbydel i Elverum

Fremtidsbydel i Elverum

Den nye bydelen Ydalir, som er planlagt utbygd de neste 10–15 årene, vil bli et av verdens beste steder å bo, fastslår Anna-Thekla Tonjer, som er prosjektleder i Elverum Vekst for bydelsutviklingen. Det skal sosial og klimamessig bærekraft sørge for.Det skal bygges ...

Gjøviks indrefilet – Mjøsstranda

Gjøviks indrefilet – Mjøsstranda

Da det ble oppdaget metangass i grunnen på Hunton-stranda i Gjøvik, måtte planene om storstilt boligutbygging skrinlegges. Nå skal deler av området utvikles til et gedigent friareal for Gjøviks befolkning, med kultur, musikk og naturopplevelser i skjønn forening.Dette...

Gjør klar for verdens raskeste elektriske hurtigbåt  

Gjør klar for verdens raskeste elektriske hurtigbåt  

Gode og bærekraftige transportløsninger er blant de sentrale satsingsområdene for Mjøsbysamarbeidet. – Elektrisk hurtigbåt mellom Gjøvik og Hamar vil gi mange fordeler, blant annet en utvidet bo- og arbeidsmarkedsregion, sier prosjektleder Mette Marit Gjerdingen...

Norges første komplette energistasjon

Norges første komplette energistasjon

Innlandsporten, som er lokalisert ved Tangen, vil bli Norges første komplette energistasjon, og representerer et viktig skritt mot en bærekraftig og mangfoldig fremtid for transportsektoren.Dette er en milepæl for grønn næringstransport i Norge og vil gjøre det...

Jernbanesatsing setter fart på byutvikling

Jernbanesatsing setter fart på byutvikling

Stor satsing på bedre togforbindelse gir grunnlag for spennende byutviklingsprosjekter i de to store byene i Mjøsbysamarbeidet. I både Lillehammer og Hamar er det duket for nye sentrumssatsinger i kjølvannet av Bane Nors satsinger i regionen.  Størst forventninger er...

Vi satser på sykkel

Vi satser på sykkel

Sykkelbynettverket i Innlandet arbeider kontinuerlig for å øke bruken av sykkel som fremkomstmiddel. Bedre og mer sammenhengende sykkelveier skal bidra til at flere tar sykkelen fatt. Sykkel er et bærekraftig og effektivt transportmiddel som i tillegg er bra for...

Elbuss-satsing

Elbuss-satsing

I Hamar og Lillehammer har elektriske busser vært en del av bybildet i flere år, og busspassasjerene kan glede seg over utslippsfri transport. Fra 2025 er nullutslipp hovedregelen for alle busser som skal benyttes i offentlig transport.Det begynte med et pilotprosjekt...

artikkelannonse

Artikkelannonser fra magasinet

Forsikringens svar på private banking

Forsikringens svar på private banking

Hos Ly Forsikring har forsikringstakerne egen rådgiver og kontaktperson, og blir fulgt tett opp med jevnlige besøk. – Vi er utrolig stolte over at kundene våre blir værende hos oss. Vi opplever at de som prøver vårt opplegg med Selective Insurance er veldig fornøyde,...

Gjøvik vil bli hele Norges cyber city

Gjøvik vil bli hele Norges cyber city

Gjøvik har et verdensledende fagmiljø innen cybersikkerhet. Nå ønsker byen å samle fagmiljøet for bransjen og legge til rette for faglige og sosiale møteplasser i et framtidig «cyberhus».– Gjøvik har allerede et sterkt kompetansemiljø som tiltrekker seg mange aktører...

Store ambisjoner for grønn innovasjon

Store ambisjoner for grønn innovasjon

Innlandsporteføljen er et samarbeidsprosjekt mellom Innlandet fylkeskommune, Statsforvalteren i Innlandet og Innovasjon Norge Innlandet. Målet er å løfte frem de viktigste grønne innovasjonsprosjektene i fylket – og derved bidra til grønn verdiskaping og...

Reduser CO2 med inntil 90% fra en dieselmotor allerede i dag

Reduser CO2 med inntil 90% fra en dieselmotor allerede i dag

Bruker du det biobaserte drivstoffet HVO i en eksisterende dieselmotor, reduserer du CO2 utslippet med inntil 90%.Har vi glemt at bruk av HVO er en mulighet, spør Ingvar Schjerpen, økonomileder ved Engens Oljesenter.    Bedriften har jobbet med flytende energi i 50...

Gjør avfall om til business

Gjør avfall om til business

230 tonn avfall ble reddet i fjor. Norges første ombrukskjøpesenter, Resirkula, går så det suser. Delvis gjemt bak paller fulle av ski og snowboard står Hans Christian Johnson og klargjør brukte langrennsski som snart skal settes ut for salg i butikken Resport og...